Recensioner av Mina drömmars land

Metro, 27/12 2013

Mina drömmars land blev utsedd till veckans huvudbok när den kom ut. I samband med det gjorde man dessutom en intervju med mig.

metrotips

Tara, januari 2014:

tara

Tidningen Land, 21/3 2014:

Mina drömmars land utvald som ett av veckans boktips:

land

 

FiB/Kulturfront, 9/4 2014:

”Jag tycker mycket om denna bok… Frågorna handlar om vad det egentligen innebär att möta en annan människas blick, att möta den som i Bibeln kallas ”nästan” … Om detta i det moderna Sverige har Manne Fagerlind skrivit en spännande roman. Läs den!”

Klicka på bilden nedan om du vill läsa recensionen, men varning för ”spoilers” – den avslöjar med andra ord mycket av handlingen.

fib_recension

Arbetarbladet, 23/1 2014:

Mina drömmars land är en roman med stark samtidskänsla …  viljan, och till stora delar förmågan, att berätta i skönlitterär form om hur vi lever nu är värd en applåd.”

Recensionen finns på nätet, men jag avråder från att läsa den om man inte har läst boken, eftersom den innehåller många ”spoilers”.

Kulturmagasinet Kulturbloggen, 23/4 2014:

”Historien i boken är engagerande och spännande och personerna är skildrade på ett sätt som gör att jag hela tiden vill veta mer om dem och hur det går för dem i livet.”

Bokmalen, 19/3 2014:

”Mina drömmars land är en stark berättelse. En berättelse som berör på djupet. Finstämt berättat med ett vackert språk utan stora åthävor. Så insiktsfullt och innehållsrikt.”

Lottens bokblogg, 15/3 2014:

”Intressant men lätt overkligt om papperslösa flyktingar, sorg, vilsenhet och samvete.”

Jennies boklista, 4/3 2014:

”Betyg: 4 av 5. Mycket bra, tänkvärd & intressant!”

dagensbok.com, 2/2 2014:

Betyg 8/10

”Jag tycker mycket om den här boken … är ni ute efter en bra historia som är skickligt skriven ska ni verkligen läsa Mina drömmars land.”

Boktokig, 28/1 2014:

Betyg +4 av 5

”Det här är en riktigt bra skönlitterär skildring av [papperslösa]. Men det är även en bra skildring om hur det är att leva i dagens Sverige på andra sätt. Mina drömmars land fångar en verkligen!”

Anne Liljeroths blogg, 6/1 2014:

”Två världar krockar och blir till en högst sannolik och trovärdig historia … Mina drömmars land berör på djupet och har det som varje bok bör ha. En djup intention.”

Annons

En kommentar på “Recensioner av Mina drömmars land

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s