Recensioner av Berg har inga rötter

Tidningsrecensioner

Dagens Nyheter, 20 oktober 2012:

Klicka på bilden för att förstora den.

Kyrkans tidning, 6 september 2012:

Klicka på bilden för att förstora den.

Dagens Nyheter, 30 juni 2012:

Klicka på bilden för att förstora den.

Haema, 10 juni 2012:

Klicka på bilden för att förstora den.

Östra Småland, 15 maj 2012:

Recensenten kallar boken för ”en stark debutroman” och skriver att den är ”spännande och mycket lovande”. Varning för ”spoilers” utfärdas! Klicka på bilden för att förstora om du ändå vill läsa hela recensionen.

Litteraturmagazinet, 21 april:

Metro, 20 april:

”Berg har inga rötter” blev utsedd till en av Veckans favoriter i Metro när den kom ut.

M-Magasin, 30 mars:

”Berg har inga rötter” var ett av boktipsen i M-Magasins aprilnummer.

Bloggrecensioner

Anna Dunérs blogg, 10 februari 2014:

”En fenomenalt skicklig skildring av en Alzheimer-drabbad man. Välskrivet, inkännande, gripande och fascinerande … Har jag övertygat dig nu? Läs den!”

Lottens bokblogg, 23 november 2012:

”Roman som berör om Alzheimer från insidan, där minnen glider iväg och lever sitt eget liv.”

Marie Claesons blogg, 24 oktober 2012:

”… vilken lysande debut … Läs den!”

Kära blogg, 14 oktober 2012:

”Berättelsen har ett driv som får mig att i stort sett sträckläsa den. … Ett helt liv skildras skickligt genom återblickar som ändrar karaktär allteftersom minnet sviktar, sviker och förskönar.”

JoS blogg, 2 oktober 2012:

”Tyckte nog att den var sådär första halvan, klart läsvärd men lite seg. Sen hände något och jag kunde liksom inte släppa den. … Jag kommer helt klart att läsa Mannes nästa bok, som jag hoppas han skriver på i detta nu.”

Kulturbloggen, 14 augusti 2012:

”Boken är personligt skriven i jag-form … Man lär känna honom från den har var då till vad han är nu, och det skapar en närhet till Lasse. En närhet jag inte upplevt i andra böcker som jag tidigare läst.”

Dagens bok, 28 juli 2012:

”Det är välformulerad prosa och som litterär skildring av sjukdom och mentalt sönderfall är det riktigt bra. Manne Fagerlind sitter på formen såväl som på erfarenheten.”

CatOnHat, 24 juli 2012:

”Ett nytt språk har upptäckts, har börjat talas. Först är jag tveksam till det, men allt eftersom jag hör det, läser det så växer språket och blir självklart. Det förklarar och berikar karaktärerna i boken. Det ger handlingen en skärpa och ett tilltal som tar tag i en när man läser.”

Boklandskap, 24 juli 2012:

”Den är gripande … jag tror den kommer att sitta kvar i minnet länge.”

I min bokhylla, 21 juli 2012:

”Jag är imponerad! En bra bok som verkligen griper tag om mig. … Spännande perspektiv, bra skrivet.”

Enligt O, 15 juli 2012:

Berg har inga rötter är en intressant, sorglig, men faktiskt många gånger underhållande berättelse … Helt klart är detta en riktigt bra debut om ett angeläget ämne.”

Bokbiten, 4 juli 2012:

”Jag tycker om Mannes sätt att skriva och tekniken att skruva till berättelserna bit för bit för att på så sätt berätta att Lasse blir mer och mer sjuk …”

Kusiin Vitamin2 juli 2012:

Först bland bloggens boktips. ”Boken som vägrar att släppa taget om mig. … Språket imponerar, den tragiska historien, skriven väldigt osentimentalt, imponerar. Debuten imponerar!”

Jennys författarblogg, 17 juni 2012:

”Berg har inga rötter uppfyller mina förväntningar. … boken är verkligen bra.”

Kristina Simars bokblogg, 15 juni 2012:

Betyg: 5 av 5. ”Detta var en riktigt välskriven debutroman om den tragiska sjukdomen Alzheimers. … en sträckläsarbok som påverkade mig starkt emotionellt.”

Mitt namn i hyllan, 14 juni 2012:

”… en lektion i hur ett unikt berättarperspektiv kan få en som fastnaglad vid pärmarna … Den var vacker, gripande, sorglig och rolig på samma gång”

Boklandskap, 14 juni 2012:

”Boken är en fin skildring av hur Lasse förändras när hans minne fallerar. … Jag tyckte mycket om den här boken och dess huvudperson.”

Boktokig, 13 juni 2012:

”Det finns så mycket för var och en att plocka och lyfta fram ur den här boken. Det är nog en av sakerna som gör den så bra! Så har Manne Fagerlind absolut sin egen röst och det gillar jag också!”

Breakfast Book Club, 12 juni 2012:

En mycket engagerad och fin recension, men varning för att den avslöjar aningen för mycket i den mycket positiva avslutningen. ”Det här är verkligen en av de mer intressanta böcker jag läst på länge. … Det är så bra berättat att det inte är klokt! Med hjälp av berättelsens jag-form går jag upp i hur Lasse uppfattar sin alltmer förändrade värld.”

Åsa Hellbergs blogg, 6 juni 2012:

”Ni som inte bara vill ha fluff har en läsupplevelse att se fram emot. … En prisvinnare?”

enbokcirkelföralla.se, 24 maj 2012:

”Manne Fagerlind har byggt upp en historia om livet likt en spänningsroman. … Berg har inga rötter är en fin berättelse om kärleken, längtan, livet och slutet. Jag var helt tagen efter läsningen och hoppas på mycket mer från debutanten Manne Fagerlind.”

Carola Strömstedts blogg, 22 maj 2012:

”Manne Fagerlind lyckas fånga karaktärens personlighet och stadier i livet på ett magnifikt sätt. … Nu ser jag bara fram emot nästa bok och vad Manne hittar på i den.”

Gabriellas ordlycka, 13 maj 2012

”Jag vill vidare och vidare trots att jag vet att det inte kommer att bli bättre. … Berg har inga rötter är en bok som får mig att tveka att börja läsa en ny därför att den lämnar mig med en stark önskan att förstå något som jag inte kan förstå. Jag tror att det betyder att det är en riktigt bra bok.”

Rader, 12 maj 2012

”Den inåtriktade känslan är så starkt skildrad att jag blir helt tagen av denne gaggige äldre man … detta är en rörande debut.”

Mina boktips, 11 maj 2012:

”Fagerlinds bok är välskriven och språket är rikt och uttrycksfullt … en stark och läsvärd roman.”

Jennies boklista, 17 april:

”Betyg: 5 av 5 … En otroligt stark debut. Läs den!!!”

Bokdebutant.se, 16 april:

”Alzheimers tar större och större plats ju längre vi kommer in i boken. Och är utomordentligt skildrat, från människan som är drabbad. … Fagerlind visar att han bemästrar både ämnet och språket.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s