Vad tycker Kent Ekeroth om Burka Avenger?

Några minuter in i första avsnittet kommer jag på mig själv med att le brett. Samtidigt kan jag inte låta bli att undra hur SD:s Kent Ekeroth skulle reagera om han såg det.

Men låt oss ta det från början:

Burka Avenger är en animerad pakistansk serie som började sändas i juli i fjol. Seriens hjältinna är en helt obeslöjad lärarinna, men hon använder en burka som superhjältedräkt och utövar en urgammal stridskonst där man slungar böcker och pennor för att slåss med de onda talibanerna. I det första avsnittet vill skurkarna stänga en flickskola, men Burka Avenger kommer till undsättning.

Här är trailern:

Det som får mig att le är inte att serien håller jättehög kvalitet – grafiken och animeringarna kan inte precis mäta sig med Pixars – utan att den visar så tydligt hur komplicerad världen är. De flesta muslimer avskyr faktiskt talibanerna, eftersom de med sitt barbari drar deras tro i smutsen.

Det här låter kanske spydigt, men jag är verkligen helt ärlig och inte illvillig när jag säger det: jag är så nyfiken på vad Kent Ekeroth skulle tycka om Burka Avenger. Ekeroth har ju byggt hela sin politiska karriär på att måla upp islam som ett hot och verkar inte se att det finns himmelsvida skillnader mellan muslimer, till och med i ett så grundmurat muslimskt land som Pakistan. Kanske skulle Burka Avenger kunna få honom att tänka till och nyansera sin världsbild en aning.

Så Kent, om du läser detta, och om du tar dig tid att titta lite på seriens första avsnitt, som du hittar nedan, berätta gärna för mig hur du ser på den. Om du bara avhåller dig från hets mot folkgrupp, lovar jag att publicera din kommentar här på min blogg.

Annonser

2 comments on “Vad tycker Kent Ekeroth om Burka Avenger?

  1. Björn Carheden skriver:

    Det gav mig en trevlig stund igårkväll. Den är intressant även om man inte tänker på den som bra propaganda för islams kvinnosyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s