Manligt känslopjunk och kvinnlig logik

De båda DN-artiklarna av Dennis Nørmark och Nina Björk kallas allmänt för en debatt, men det är väldigt smickrande för den danske antropologen. Jag valde att beskriva det så här i stället:

Skärmavbild 2013-06-08 kl. 18.20.37

Nørmarks text har ungefär samma kvalitet som en insändare i en lokaltidning. Den innehåller inte ett enda ordentligt genomfört resonemang men däremot så många grodor att den mest blir komisk. Ett axplock:

  • Han citerar med gillande Assange, som kallade Sverige för ett ”feminismens svar på Saudiarabien” för att han inte ville ställas till svars för sexövergrepp.
  • Han hävdar att problemet att kvinnor är underrepresenterade i styrelser inte är ett som bara har med kön att göra.
  • Han säger att Sverige är inrättat på kvinnors villkor och att kvinnor förtrycker män – detta trots att kvinnor här är sämre betalda än män, är sämre representerade i politiska församlingar och företagsstyrelser, utför mycket mer obetalt hemarbete än män och alldeles för ofta utsätts för våld i nära relationer. Bland annat.

Läs artikeln själva om ni inte har gjort det! Ett gott skratt lär ju förlänga livet.

Det skojigaste av allt är ändå att Nørmark skriver att män, till skillnad från kvinnor, ”föredrar ett logiskt argument framför ett grundat i känslor”. Sedan fyller han ett helt mittuppslag i DN med sitt eget manliga känslopjunk, varpå Björk krossar hans förvirrade utläggningar med kvinnlig logik.

Just det där med att kvinnor skulle vara så känslosamma och ologiska användes ju en gång i tiden som argument mot kvinnlig rösträtt. Vi män borde alltså passa oss. Fortsätter vi att skriva artiklar som Nørmarks, får de ondsinta feministerna en bra ursäkt att införa den där feministiska diktaturen som Assange och Nørmark fantiserar om.

Annonser

2 comments on “Manligt känslopjunk och kvinnlig logik

  1. Manuskt skriver:

    Ja, jisses. Finns både känsloargument och logik som talar mot honom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s