Ännu en väldigt fin recension

Innan ”Berg har inga rötter” varit ute en vecka hann det komma ytterligare en fin recension av min roman, med titeln ”Ömsint berättelse om Alzheimers sjukdom”. Det var den nya och utmärkta nättidningen Litteraturmagazinet som publicerade den, och i skrivande stund ligger den faktiskt högst upp på deras förstasida!

Jag har hela tiden hoppats och trott att olika läsare ska kunna fästa sig vid olika saker i min roman, och så verkar det faktiskt vara också. Denna recensent verkar anse att romanens huvudtema är Alzheimers sjukdom. Troligen är det därför hon tycker att skildringen av Lasses arbetsliv får för mycket plats. Men i övrigt är hon enbart positiv, till och med entusiastisk. Bland annat säger hon att ”Skildringen av hur sjukdomen utvecklas är briljant” och att boken väcker många tankar. Avslutningsvis kallar hon den för en ”lovande debut” och säger att hon ”gärna läser fler böcker av Manne Fagerlind”.

MEN det roligaste av allt var förstås att hon kallade mig ”en ung författartalang”! Mycket uppmuntrande för en trebarnsfar som just har fyllt 43 år. Vilken tur att fotografen har retuscherat författarbilderna så hårt, ha ha!

Annonser

4 comments on “Ännu en väldigt fin recension

 1. Carola skriver:

  Klart att du är ung! 43 är väl ingenting! Jag har tyvärr inte börjat läsa din bok än. Den ligger i turordningen efter din kollegas bok Bländverk (Thomas E). Men så fort jag är klar med Berg har inga rötter så lovar jag en ärligt recension.
  Skriver du på ett nytt manus eller ”vilar” du?

  • Manne Fagerlind skriver:

   Tack! 🙂 Jag känner mig inte så gammal i alla fall.

   Ingen panik – jag är glad att du vill läsa min bok, och kul att du ska läsa Thomas’ bok också.

   Jag har skrivit c:a 70 sidor på nästa bok, fast nu har jag haft ett frustrerande långt uppehåll i detta eftersom det har varit så mycket runt debuten och även på mitt ”day job”. Men nu ska jag banne mig komma igång igen snart!

 2. Åsa Hellberg skriver:

  Grattis, vilken härlig recension!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s